Учредяваме сдружение „Ние идваме“

Учредяваме сдружение „Ние идваме“

На 2 септември – дата важна за хората, искащи модерна и свободна България, бе учредено сдружението „Ние идваме!“. В основата ѝ застанаха хора от протестите, научните среди и бизнеса. Сред тях са Николай Хаджигенов, Арман Бабикян, Мария Капон, Антонела Понева, Биляна Алабачка – мениджър в голяма международна компания, Огнян Спасов – председател на Стопанската камара във Варна, Антоанета Бойчева, Теодор Ангелов, Георги Табаков – председател на Български икономически форум, Асен Атанасов – бивш ректор на ТУ Варна, Виктор Лилов и други.

 

Някои от целите, които сдружението си постави са – утвърждаване на върховенството на правото, демокрацията и свободата в обществото.

 

Организацията ще работи за ефективна правосъдна реформа и си поставя за цел да бъде коректив на порочни управленски практики. Работата ѝ ще насърчава модерното образование, електронното управление и развиването на икономика, базирана на знанието.

С това действие бе положено началото на процедурата по регистрация. До този момент са получени около 400 молби за членство от България и чужбина.

 

За председател на сдружението беше избран адв. Николай Хаджигенов.

По време на  учредяването той заяви: „Предприемаме действие, което закъсня с една година, но си даваме сметка, че без този ход и събиране на хората, които желаят промяна, трудно ще продължим напред в постигане на общите ни цели. Сега вече „Ние идваме!“.