Министър Габриел и кмета Терзиев обслужиха интересите на Путин

Министър Габриел и кмета Терзиев обслужиха интересите на Путин

„Ние идваме“ изразява дълбоко възмущение от разпореждането на министър Габриел към община София да осигури церемонията по поднасяне на цветя от представителя на Москва Елеонора Митрофанова на костницата в кв. Лозенец, във връзка с Деня на съветската армия.

Този акт дава основателни съмнения в логиката Министерството на външните работи да остане под контрола на ГЕРБ, при евентуална ротация.

Подобно разрешение е абсурдно към представител на режим, представляващ Русия, която, заедно с Украйна и други народи, представляваше Съветската армия. А днес именно Москва води агресивна и кървава война срещу народ, представлявал част от Съветската армия и използва аргументите на Хитлер, за да оправдае нахлуването в Полша в началото на Втората световна война.

Тъжният дипломатически нонсенс се допълва и от факта, че в Паметника–костница в кв. Лозенец не са положени ничии кости.

Абсурдното поведение на външния министър, който не намери време да привика г-жа Митрофанова във връзка със смъртта на Алексей Навални, се допълва и от неадекватното поведение на кмета Васил Терзиев. Изглежда той е пропуснал текстовете от закона, които в рамките на местното самоуправление му дават възможност да се отнесе към събитието, както към всеки национал-социалистически жест, напр. Луков марш.

Дипломатическият имунитет не е повод за измяна към демократичните ценности на страната ни и възможност за гавра както с паметта на загиналите тогава, така и с паметта на загиващите днес. Логичното решение е външно министерство да не легитимира посланик Митрофанова, а тя да бъде изгонена от страната ни, за да получи време в родината си да научи имената на всички народи, участвали в Съветската армия, които днес Москва атакува. А на нейно място да бъде изпратен човек, който не споделя национал-социалистически възгледи.