„Ние идваме“ иска оставката на съветника на министъра на здравеопазването Аркади Шарков

„Ние идваме“ иска оставката на съветника на министъра на здравеопазването Аркади Шарков

Изминаха 100 дни от началото на управлението на кабинета Денков-Габриел, оправдан с правосъдна реформа, влизане в Шенген и Еврозоната. Това стана реален повод представите за политическа гнусливост на участниците да се разширят неимоверно. Днес от министъра на здравеопазването научихме, че не е мислил за своята оставка. От „Ние идваме“ категорично го призоваваме да помисли ако не за своята, то поне за тази на съветника си Аркади Шарков.

За никого не е тайна, че в аптеките липсват големи групи лекарства, очевидно в резултат на злоупотреби. Че бюджетът на НЗОК системно расте, а медицинските грижи намаляват. Това поставя в риск хора, които поддържат живота си с тези лекарства.

На този фон докладът на медицински надзор за събитията в „Майчин дом“ е бил променян три пъти, а съставилият го – д-р Васко Кацаров – е уволнен.

Академичният успех на министър Хинков очевидно не е гаранция за политическия му успех, тъй като съветникът му охотно общува с хора от списъка Магнитски, в лицето на г-н Владислав Горанов. От последния, дори човек като Бойко Борисов побърза да се освободи. В противен случай е по-честно като консултанти в министерството да бъдат поканени Васил Божков и Делян Пеевски.

От „Ние идваме“ призоваваме министър Хинков да освободи Аркади Шарков и да потърси отговорни хора, които да се заемат с проблемите на здравната система, с надеждата, че ще могат да поддържат и по-висока политическа хигиена.