„Ние идваме!“ се регистрира за участие в изборите с мандата на Единна народна партия

„Ние идваме!“ се регистрира за участие в изборите с мандата на Единна народна партия

На четвърти поред избори от формацията настояват за обединение. Потенциални партньори са ДБ и ПП

 

„Ние идваме!“, с мандата на Единна народна партия, се регистрира за участие в предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори. От формацията внесоха подписка с 3132 подписа на гласоподаватели, подкпепящи регистрацията, съобщи председателят на сдружението Николай Хаджигенов.

Той подчерта, че е крайно време да разберем, че идеологията е вредна. Ако ще гоним корупцията, не е времето и мястото за идеология“, заяви адвокат Хаджигенов.

Арман Бабикян коментира, че вече на четвърти поред избори продължават да настояват за обединение. „Това, че се регистрирахме самостоятелно, дава още една възможност в следващите десет дни да се създаде такова обединение. Очакваме тези, от които зависи обединението – „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ – да разберат, че отговорността за случилото се и неслучилото се ще е обща – ако имат желание, могат да я носят, ние ще я носим“, коментира Арман Бабикян.

Мария Капон, заместник-председател на мандатоносителя Единна народна партия допълни, че до 27 август е срокът, в който партии и коалиции, които са се регистрирали за участие в изборите, могат да се събират, да сменят съдържанието, т.е. формата, да взимат нови имена. „Така че обединението, според нас, тепърва има възможност да предстои и това да е политическо събиране, а не математическо, което би се случило след изборите. „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“ са единствените потенциални партньори засега“, каза още Мария Капон.