Нито една идеология не предполага поставянето в риск  на българската държавност и независимост

Нито една идеология не предполага поставянето в риск на българската държавност и независимост

Във връзка с поредната, с нищо непредизвикана ескалация на заплаха от режима “Москва“, “Ние идваме” се обръща към политическите партии, участници в изборите, с искане да се прекрати популисткия прочит на войната срещу Украйна и цивилизования свят. Не си струва всеки глас в повече, за да се получи одобрението на публиката, спрямо рисковете за националната ни сигурност.  Припомняме, че България като държава е обявена за враг от режима на Путин.

Срещу нас бе извършена интервенция към държавни институции, бяха разкрити шпионски мрежи, извършени опити за убийство, атака над военни складове, дезинформационни кампании и прекратяване на доставките на газ. Всяко сравнение между политиката на Путин и отношението към руския народ е спекулация, предназначена да остави отворен пътя на Кремъл да диктува вътрешната политика на страната ни, както и да постави на кантар евроатлантическата ни ориентация. В същото време органите за сигурност, служебното правителство и Президентът на Републиката не могат да си позволят спекулации с българските национални интереси, нито на тема енергетика, нито на тема контрашпионаж, дипломатически отношения, търговия с оръжие.

В днешния исторически момент всяко действие или бездействие ще бъдат гледани под лупа, защото определят мястото на България в бъдещия световен ред. Призоваваме специалните служби, гранични войски и състава на МВР да бъдат на висотата на риска, пред който сме изправени от предстояща мигрантска вълна от хора, които отказват да бъдат мобилизирани в Русия. Правителството трябва да вземе решение дали подобни лица ще бъдат допускани в България и каква е възможността, заедно с тях, да попаднат в страната ни други представители на руските служби, с диверсионни намерения.

Нито една идеология не предполага поставянето в риск на българската държавност и независимост! Кандидатите и представителите на властта са длъжни да съхранят именно тази независимост, която получиха на готово от предшествениците си!