За главата на Гешев

За главата на Гешев

Започна съвместна инициатива на Бюрото за Разследващи Репортажи и Данни BIRD.bg и сдружение „Ние идваме!“ за търсене на честен и смел прокурор, който да образува досъдебно производство и да постанови 72-часов арест на главния прокурор Иван Стоименов Гешев, след което да му предяви обвинения, заради престъпленията срещу правосъдието, които той е вършил през годините.

Този достоен прокурор ще получи 72 000 лв. гражданска премия, събрана с микродарения.

Парите постъпват по банковата сметка на НПО “Ние идваме”: BG12 STSA 9300 0028 7335 05. Плащанията се обработват през системата Stripe, без да се записват и съхраняват номерата на банковите карти на дарителите. След приспадане на дължимите данъци, събраните средства ще бъдат на разположение за изплащане на премията.

Ако такъв прокурор не се намери или ако се намери, но откаже да получи премията, сумата ще бъде дарена на Българския Червен кръст.

Припомняме, че адв. Хаджигенов от “Ние Идваме!” водеше фондонабиращата кампания “За целите на протеста”, която през 2020 г. събра над 35 000 евро, само от онлайн дарения. С това финансово включване на гражданите бяха обезпечени логистично протестите, довели до падането на режима на Борисов.

 

Мисията е възможна! Включете се с малка сума тук: https://drji.eu/geshev72 !